Kom jij ons team versterken?

Welkom bij Kari's Crackers, de liefste crackerbakkerij van het land. Bij ons draait alles om de mens...
...en de cracker ;)

Hei! Wees welkom

Jij verdient het!

Bij ons is er geen ‘te laat’ of ‘te moeilijk’ en vooral geen moeten. Jij bent bij ons welkom om de volgende stap te zetten. Op jouw tempo en vanaf de plek waar je nu staat.

We vinden het leuk om kennis te maken als je op zoek bent naar een re-integratieplek, terugkomt van een burn-out of arbeidsritme op wil doen omdat je al langere tijd thuis zit.

Er is maar één voorwaarde: je staat ervoor open om te leren.

  Via het UWV ben ik bij Kari’s Crackers terechtgekomen. Mijn doel was leren samenwerken en grenzen verleggen in het opbouwen van uren. Dat is mij goed gelukt!

  Wouter

  Bij Kari’s Crackers doe ik een werkervaringstraject om weer arbeidsritme op te doen. Via mijn consulent van de gemeente Raalte ben ik hier terecht gekomen. Heel erg leuk.

  Yolande

  Toen ik op zoek ging naar een werkervaringsplek ben ik bij Kari’s Crackers terecht gekomen. In die periode wist ik nog niet dat ik hier zou blijven werken, ik ben namelijk begonnen met 2 uur per weer vrijwilligerswerk.

  Nu werk ik inmiddels 24 uur als teamleider in vaste dienst. Hier ben ik superblij mee!

  Sharon

  In de corona periode ben ik bij Kari’s Crackers gaan werken. Als eigen ondernemer had ik toen weinig eigen klussen en ik wilde wel graag structuur houden in mijn dagen.

  Inmiddels is dit alweer een paar jaar geleden en heb ik weer voldoende klussen. Nu werk ik nog 1 ochtend als vrijwilliger bij Kari. Voor mij is het goed om ook met mijn handen bezig te zijn, in plaats van alleen maar met mijn hoofd.

  Thomas

  Ik geloof dat er zoveel meer manieren zijn waarop je kunt werken. Los van hoe het ‘hoort’. Ook bij een werkgever. Het is een zoektocht, maar elke dag leer ik steeds beter wat voor mij werkt. En dat gun ik jou ook!

  Roos

Lees alle ervaringen

Werkervaringstraject

Hoe ziet het werkervaringstraject er bij ons uit?

Wat leuk dat je interesse hebt voor een werkervaringstraject bij Kari’s Crackers. Hoe ziet zo’n traject er ongeveer uit?

 • Kennismaking

  Ja, laten we samen een kopje koffie of thee drinken en elkaar beter leren kennen.

  We zijn ontzettend benieuwd waarom jij een werkervaringstraject wilt doorlopen en willen je dolgraag onze bakkerij laten zien. Je krijgt dan een eerste indruk van hoe het eraan toegaat en hoe de sfeer bij ons is.

 • Intake

  Wat is je achtergrond en waar ligt jouw leervraag en leerdoel.

  Want zonder leervraag en leerdoel geen werkervaringstraject. Dit kan uiteenlopen van werkritme opdoen om weer terug naar 36 uur belastbaarheid te kunnen tot het herkennen en aanpakken van valkuilen en andere belemmeringen waar je nu tegenaan loopt.

  We bespreken dan ook op welke dagen en uren je wilt meelopen.

 • Weekje op proef

  Draai eerst een weekje mee om te zien of Kari’s Crackers wat voor je is.

  Je ervaart de werkdagen, het ritme, de dagelijkse opstart (zowel in de ochtend als de middag) en de lunch die elke middag voor ons klaar staat. De teamleiders Sharon en Alice zorgen ervoor dat je direct onderdeel bent van de groep. Ook kun je bij hun met al je vragen terecht. Na het weekje op proef hebben we een kort gesprekje en kijken we of je door wilt gaan. Is het een JA, dan krijg je van ons alles wat je nodig hebt om lekker te werken. Er liggen dan één (of meerdere) t-shirt(s) voor je klaar, een bidon met je eigen naam, we hangen je foto hier op het bord en een A4’tje met onze huiscultuur.

 • Bijpraten

  Doen we regelmatig. Hoe vaak?

  Dat hangt helemaal af van wat jij en wij het beste vinden. Dat kan eens per maand of eens per twee maanden zijn. Afhankelijk van jouw leervraag en leerdoel.

  We staan stil bij wat goed gaat en kijken wat nodig is om een stapje vooruit te doen. Soms stellen we de doelen bij omdat jij ontdekt hebt dat je ergens anders mee aan de slag wil. Dit komt vaak voor.

  We spreken elkaar sowieso elke dag dat je hier bent kort: bij de opstart, de lunch of de pauzes. En is het even nodig, dan is er altijd wel een moment om even 1 op 1 te praten met elkaar.

 • Klaar voor de volgende stap

  Een tijd van komen, een tijd van gaan...

  Tja, dat is altijd een dubbel moment. Mooi omdat jij hebt aangegeven dat je door wilt. Je gaat bijvoorbeeld ergens anders volgende stappen maken of je bent klaar voor een betaalde baan buiten Kari’s Crackers.

   En jammer, want we gaan afscheiden nemen. Dit doen we (met gebak) tijdens een koffie- of theepauze en dat gaat vaak gepaard met een lach en een traan.

Werkplekken

Kari's Crackers

Er zijn volop mogelijkheden om binnen verschillende afdelingen van Kari`s Crackers een traject te volgen.

  Bakkerij

  Als assistent-bakker in onze crackerbakkerij help je bij het hele proces van het beslag tot aan het afbakken van ons knekkebrød.

  Het noorse knekkebrød maken wij dagelijks op ambachtelijke manier.

  Inpak

  De volgende stap na het bakken is de inpak.

  Het inpakken van de crackers is vanzelfsprekend een essentiële stap in het productieproces.

  Magazijn

  In ons magazijn worden alle benodigde grondstoffen voor onze crackers opgeslagen.

  Daarnaast maken we hier ook alle grote orders gereed voor transport.

  Verkoop

  In ons verkoopteam ben je verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe zakelijke klanten en het onderhouden van de contacten en het beantwoorden van klantvragen.

  Webshop

  In de webshop ben je verantwoordelijk voor het verwerken van alle bestellingen die via onze webshop worden geplaatst. Dit omvat bestellingen van particulieren uit Nederland, België, en Duitsland, maar ook bestellingen van kleine zakelijke klanten, zoals boerderijwinkels en lokale supermarkten.

Interesse in een werkervaringsplek?

Neem contact met ons op.

Leuk! Vul dan even het onderstaande formulier in en wij nemen zsm contact met je op.

Interesse formulier
No spam, ever.

Samen smaakt naar meer

Verhalen van deelnemers

Hieronder delen Roos, Thomas en Sharon kort hun ervaring bij Kari’s Crackers.?

 • Ik krijg hier alle ruimte, precies wat ik nodig heb.

  Roos | 30 jaar

  Ik ben superblij dat ik heel toevallig bij Kari’s Crackers terecht ben gekomen. Ik was op zoek naar een plek waar ik kon werken en tegelijkertijd de ruimte kreeg om met mezelf aan de slag te gaan. Maar of dit bestond? Ik had geen idee.

  Precies in die periode zat er een folder van Kari’s Crackers in mijn brievenbus en ik dacht: dit is iets voor mij. Dat bleek te kloppen! Mijn collega Hugo zegt altijd: toeval bestaat niet en daar geloof ik sindsdien ook in. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, al is de reden waarom ik hier ben begonnen wat minder fijn.

  Al heel lang voel ik mij niet vertrouwd om bij mezelf te zijn, en eigenlijk ook niet om in mijn omgeving te zijn. Daar had ik (onbewust) heel veel manieren voor gevonden om mee om te gaan. Aanpassen, alert zijn, nadenken, alles goed willen doen, observeren, stil blijven, mezelf afleiden of klein maken en vooral heel veel onderdrukken. Dit heeft heel lang gewerkt totdat het niet meer werkte en ik ineens enorm veel paniek ervaarde.

  Het voelde vaak onmogelijk om om hierin te veranderen. En nog steeds voelt dat heel vaak zo. Alsof ik tegen een onzichtbare muur aanloop en blijf blokkeren. Alleen snap ik nu wat er gebeurt en weet ik dat mijn lichaam mij wil beschermen. Ik leer stapje voor stapje hierin te ontspannen, dat voelen veilig is en dat ik bij mezelf kan blijven. En dat het ook oké is om af en toe weg te gaan.

  Dit leer ik o.a. door therapie en ook zeker bij Kari’s Crackers. Ik krijg hier alle ruimte en dat is precies wat ik nodig heb. Tegen iedereen die door hetzelfde heengaat wil ik zeggen: je doet het goed en je mag er zijn; precies zoals je nu bent. Geef jezelf de tijd (alle tijd!!) om te ontdekken wat voor jou werkt. Er is niemand die jou zo goed kent als jezelf dus vertrouw erop om dat te volgen.

 • Voor mij is het goed om ook met mijn handen bezig te zijn, in plaats van alleen maar met mijn hoofd. Ik word er blij van!

  Thomas | 35 jaar

  In de corona periode ben ik bij Kari’s Crackers gaan werken. Als eigen ondernemer had ik toen weinig eigen klussen en ik wilde wel graag structuur houden in mijn dagen. Inmiddels is dit alweer een paar jaar geleden en heb ik weer voldoende klussen. Nu werk ik nog 1 ochtend als vrijwilliger bij Kari. Voor mij is het goed om ook met mijn handen bezig te zijn, in plaats van alleen maar met mijn hoofd.

  Het sociale aspect bij Kari’s Crackers vind ik erg fijn. Buiten dat we de lekkerste crackers maken kan ik helemaal mijzelf zijn. Het is fijn om met leuke collega’s uit alle lagen van de maatschappij een prachtig product te maken. In een team samenwerken, een praatje maken met een collega om te vragen hoe het gaat en intussen zorgen dat het werk van die dag af komt. Ik word er blij van! Omdat ik inmiddels al een tijd bij Kari’s rondloop weet ik ook veel van het bakproces. Zo kan ik de bakkers af en toe wat werk uit handen kan nemen en dat zorgt bij hun voor meer rust.

  Ook heb ik hier geleerd dat ik dingen mag los laten die er nu niet meer toe doen. Uit mijn hoofd, in mijn lijf. Het is een beetje zoals hardlopen: ik heb niet elke woensdag zin om te gaan, maar als ik geweest ben voel ik mij lichamelijk voldaan. Dat is een ander gevoel dan ’s avonds op de bank ploffen na een hele dag achter de computer.

  Ik heb heel veel mensen zien komen en gaan bij Kari’s. In veel gevallen zie ik mensen binnenkomen die niet lekker in hun vel zitten. De ontwikkeling die iedereen doormaakt is mooi om te zien. Ze gaan na een tijdje met opgeheven hoofd weer weg naar bijvoorbeeld een betaalde baan.

 • Al begin je klein, er is echt van alles mogelijk zolang je maar wilt!

  Sharon | 28 jaar

  Vanwege een hersentumor heb ik verschillende behandelingen ondergaan. Hierdoor kon ik niet veel werken.

  Toen ik op zoek ging naar een werkervaringsplek ben ik bij Kari’s Crackers terecht gekomen. In die periode wist ik nog niet dat ik hier zou blijven werken, ik ben namelijk begonnen met 2 uur per weer vrijwilligerswerk.

  In eerste instantie ben ik hier gaan werken omdat ik vooral graag iets wou doen, stilzitten past niet bij mij. Na een tijdje ging het steeds beter en heb ik mijn uren uitgebouwd. Ik heb ik kanten van mezelf ontdekt die bij Kari’s goed van pas komen, zoals leidinggeven en overzicht houden.

  Nu werk ik inmiddels 24 uur als teamleider in vaste dienst. Hier ben ik superblij mee! Ik hoop hiermee een inspiratie te zijn voor anderen om toch lekker aan de slag te gaan. Al begin je klein, er is echt van alles mogelijk zolang je maar wilt! En vergeet niet om een beetje meer te genieten van het leven, haal er alles uit wat erin zit.

 • Stap in het warme bad dat Kari's Crackers je biedt.

  Yolande | 59 jaar

  Bij Kari’s Crackers doe ik een werkervaringstraject om weer arbeidsritme op te doen. Via mijn consulent van de gemeente Raalte ben ik hier terecht gekomen. Heel erg leuk. Ik bouw ritme op en leer dit te combineren met het huishouden en mijn fibromyalgie. Gelukkig ben ik al aardig op weg! Toch wil ik nog beter naar mijn lichaam leren luisteren en mijn grenzen aangeven. Nog te vaak zeg ik ‘ik maak dit wel even af, schouders eronder en gaan’. Alleen is dit niet altijd de juiste oplossing. Sharon ziet dit soms gebeuren en zegt dan ‘klaar is klaar, tijd om naar huis te gaan!’. Dat is voor nu net dat zetje dat ik nodig heb om te stoppen met werken.

  Ik heb bij mezelf ontdekt dat ik goed in een gemixte groep mensen pas en dat ik open kan zijn en dingen kan en mag delen met mijn collega’s. Nieuwe deelnemers wil daarom ook meegeven: stap in het warme bad dat Kari’s Crackers je biedt, stel je open en werk zo in een veilige en gezellige omgeving aan jezelf. Met elkaar voor elkaar!

 • Je kan meer aan dan jezelf denkt

  Wouter | 32 jaar

  Via het UWV ben ik bij Kari’s Crackers terechtgekomen. Mijn doel was leren samenwerken en grenzen verleggen in het opbouwen van uren. Dat is mij goed gelukt!

  Ik ben blij dat ik aan mezelf heb bewezen dat ik wel degelijk kan werken. Ik heb ontdekt dat ik meer aankan dan ik zelf ooit had verwacht. Hierdoor ben ik mij ook fysiek en mentaal een stuk fitter gaan voelen. Mijn tip: wees vooral jezelf en laat zien als je iets goed kan of juist wilt leren.

Kom je ons team versterken?

Ben je door de verhalen van Roos, Thomas en Sharon geïnteresseerd geraakt in een werkervaringstraject bij Kari’s Crackers?

Veel gestelde vragen

Kan je een antwoord op een vraag niet vinden? Neem dan gewoon even contact met ons op, we horen namelijk graag van je

 • Wat houdt een werkervaringstraject in?

  Klik voor een uitgebreide uitleg op de onderstaande link:

 • Word ik begeleid tijdens mijn traject?

  Als je via het UWV of een werkcoach bij ons komt dan loopt de begeleiding via die coach.

  Onze begeleiding bestaat uit: de intake, regelmatig bijpraten mbt jouw leervraag en leerdoel en bij de opstart, lunch en pauzes. Tijdens je hele traject ben je hier niet alleen!
 • Kan ik eerst komen proefdraaien?

  Ja, je kunt natuurlijk ook een dag of een weekje proefdraaien? Gewoon, om te kijken of het wat voor je is.

 • Wat zijn de werkdagen?

  Onze bakkerij in Heino is geopend van maandag t/m vrijdag.

 • Wat zijn de werktijden?

  Altijd in overleg. Het doel is een volledige werkdag van 8.30 tot 17 uur.

 • Wat zijn de werkzaamheden?

  We hebben verschillende mogelijkheden binnen Kari’s Crackers. Denk bijv. aan inpak, magazijn, bakkerij of webshop. 

   

 • Kari's Crackers is een sociale onderneming, wat betekent dat?

  Als sociale onderneming draait bij ons alles om de mens… en de cracker.

  Bij onze sociale onderneming in Heino begeleiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geven hen een zinvolle werkplek en de ruimte om hun eigen kwaliteiten te ontwikkelen.

  Sommige mensen blijven hier langer werken (en vinden dat ook heel erg leuk!), anderen vliegen uit na een periode waarin ze arbeidsritme hebben opgedaan om elders weer aan de slag te gaan.

  Al onze trajecten verlopen via Stichting Kari’s Talenten.

 • Stichting Kari's Talenten?

  Je hebt Kari’s Crackers, de liefste crackerbakkerij van het land, en Stichting Kari’s Talenten.

  Al onze trajecten verlopen via Stichting Kari’s Talenten, KVK-nummer: 91471206.

 • Hoeveel mensen werken er bij Kari's Crackers?

  Het aantal mensen dat er op een dag aanwezig is varieert. Er zijn dagen dat het “volle bak” is en er wel 30+ mensen zijn en andere dagen 10+.

 • Waar zit Kari's Crackers?

  Onze bakkerij is gelegen in Heino, tussen Zwolle – Raalte.

  Klik op het kaartje om in te zoomen

De liefste crackerbakkerij van 't land

Sociale onderneming

Wij nemen geen mensen aan om crackers te bakken,
maar wij bakken crackers om mensen aan te nemen.

Kari Roozemond

Kari’s Cracker – de liefste crackerbakkerij van het land
Kari komt uit Noorwegen en woont inmiddels alweer 25 jaar in Heino. Vanaf haar komst in Nederland bakte ze altijd haar Noorse crackers voor familie en vriendinnen. Veel zaden en pure ingrediënten.

Wij zijn een sociale onderneming
Wij nemen geen mensen aan om crackers te bakken, maar wij bakken crackers om mensen aan te nemen.

Bij onze sociale onderneming in Heino begeleiden we mensen die om wat voor reden dan ook uit zijn uitgevallen op werkgebied. Je krijgt een zinvolle werkplek en de ruimte om je kwaliteiten te ontwikkelen. Ons geheim: we zorgen voor elkaar en zetten de mens op de eerste plaats, de rest volgt.

Hieronder een korte impressie: (video).